Κε.Δι.Βι.Μ1

Coaching

Το Coaching αναπτύσσεται συνεχώς και αποτελεί βασική μέθοδο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Έχει εισέλθει δυναμικά σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μπορεί να βοηθήσει το άτομο, αλλά και τον επαγγελματία να αναπτύξουν δεξιότητες, τόσο για τον εαυτό τους, όσο αι για το επαγγελματικό πεδίο. Οι στόχοι στο μικροεπίπεδο της καθημερινότητας, αλλά και στο μακροεπίπεδο της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αποτελούν αναμφίβολα βασικό σημείο αναφοράς. Ένας επαγγελματίας coach πρέπει να διαθέτει τις δεξιότητες αλλά και την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τους στόχους και να θέσει νέους, βοηθώντας ουσιαστικά, με τον αποδοτικότερο τρόπο, στην εκπλήρωσή τους.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο αυτοτελή μέρη, που προσφέρονται και ξεχωριστά. Στο πρώτο εξάμηνο (Βασικές Αρχές Coaching) παρουσιάζονται οι βασικές αρχές του coaching, η φιλοσοφία του, ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας. Ακόμη, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη λειτουργία της ομάδας, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και γίνεται εκτενής εισαγωγή στους βασικούς κλάδους του coaching. Στο δεύτερο εξάμηνο (Diplomaincoaching), πραγματοποιείται εμβάθυνση στους τομείς και τη μεθοδολογία του coaching, με στόχο ο καταρτιζόμενος να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και να μπορεί να εργαστεί επαγγελματικά σε εταιρίες, επιχειρήσεις και γενικότερα οπουδήποτε επιθυμεί σε θέσεις ανάλογες των σπουδών του. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει επαγγελματίες που θα ασχοληθούν με τον τομέα του coaching, αλλά και άτομα που επενδύουν στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Το πρόγραμμα προσφέρεται και εξαποστάσεως, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, που είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ενηλίκων εκπαιδευομένων.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Βασικές Αρχές coaching
1. Philosophy of coaching
2. The art of coaching
3. Introduction to collaborative working techniques
4. Self development
5. Basics of life coaching
6. Releasing the old skin
7. Creating Safe Space
8. Comfort zone
9. Basics of business coaching
10. Basics of executive coaching
11. Solution focused Techniques
12. Values & Purposes
13. Ethics
14. Coaching techniques
15. The creative way of thinking & acting

 

Diploma in coaching
1. Team facilitation
2. Executive coaching
3. Developmental Psychology
4. Positive Psychology
5. Specialization in coaching techniques
6. Organize coaching sessions
7. Life coaching with applications in everyday life
8. Business coaching
9. Executive coaching
10. Applications of coaching in leadership
11. Coaching supervision
12. Team Coaching
13. Ethics

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος παίρνει βεβαίωση επιμόρφωσης Κε.Δι.Βι.Μ1, αναγνωρισμένη από τον ΕΟΠΠΕΠ, 400 ωρών.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

 

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποίησης

Το κλειδί της επιτυχίας για ένα ισχυρό κρατικό δίπλωμα είναι οι εξετάσεις πιστοποίησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της  να παρακολουθήσουν δωρεάν το πρόγραμμα προετοιμασίας των εξετάσεων για να είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχουν στις εξετάσεις.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload