Κε.Δι.Βι.Μ2

Ειδική Αγωγή:

Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Μέθοδοι Αξιολόγησης,

Μέθοδοι Παρέμβασης

Το πρόγραμμα "Ειδική Αγωγή: Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Μέθοδοι Αξιολόγησης, Μέθοδοι Παρέμβασης" στοχεύει στην παροχή γνώσεων και την εκπαίδευση ατόμων που θα ασχοληθούν με τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση παιδιών και ενηλίκων με ειδικές ανάγκες. Καλύπτονται θεωρητικά, αλλά και πρακτικά ζητήματα, που αφορούν την ένταξη, αλλά και την εκπαίδευση των ατόμων αυτών. Ο εκπαιδευόμενος, μετά το πέρας του προγράμματος, θα είναι σε θέση να κατανοεί θεωρητικά τα εφαρμοζόμενα μοντέλα και να χρησιμοποιεί τεχνικές στο πλαίσιο της τάξης, αλλά και να συμβάλλει στην γενικότερη αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν​.​

Το πρόγραμμα προσφέρεται και εξαποστάσεως, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, που είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ενηλίκων εκπαιδευομένων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ο απόφοιτος μπορεί να ενταχθεί στην αγορά εργασίας ως:
1. Ειδικός αξιολογητής ζητημάτων ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής
2. Δημιουργός και εφαρμοστής προγραμμάτων ειδικής φροντίδας και εκπαίδευσης
3. Ειδικευμένος σε ατομικά προγράμματα εκπαίδευσης και στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες
4. Συνεργάτης προνοιακών μονάδων σε δήμους και διαγνωστικά κέντρα σε θέματα ειδικής αγωγής
5. Ειδικός στην εκπαίδευση- φροντίδα ατόμων παιδιών και ενηλίκων
6. Εμψυχωτής σε ειδικές δράσεις, ψυχαγωγικές, ψυχοκινητικές σε ενήλικες και παιδιά
7. Σύμβουλος σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης αγωγής φροντίδας και δραστηριοτήτων σε κατασκηνώσεις, ειδικά κέντρα ψυχαγωγίας, πιλοτικά προγράμματα και εφαρμοσμένα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Οι βασικές αρχές σχεδιασμού, διεξαγωγής και αξιολόγησης προγραμμάτων παρέμβασης στην ειδική αγωγή αποτελούν στόχο του παρεχόμενου προγράμματος. Έτσι, οι επιμορφούμενοι θα μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη στελέχωση προνοιακών μονάδων φροντίδας και εκπαίδευσης, αλλά και στην ιδιαίτερη φροντίδα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

1. Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή
2. Αυτισμός
3. Σύνδρομο Asperger
4. Σύνδρομο Down
5. Προβλήματα όρασης
6. Κινητικά προβλήματα
7. Προβλήματα ακοής
8. Διάσπαση ελλειμματικής προσοχής- υπερκινητικότητα
9. Εισαγωγή στις μαθησιακές δυσκολίες
10. Βασικές αρχές ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και παιδαγωγικής σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης
11. Γλώσσα και Λογοτεχνία μέσω πρακτικών δραστηριοτήτων
12. Παιδαγωγική της κοινωνικής ένταξης
13. Εκπαίδευση ΑΜΕΑ και νέες τεχνολογίες
14. Eισαγωγή στην διαφοροποιημένη διδασκαλία
15. Πρακτικές εφαρμογές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις
16. Τεχνικές ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων
17. Τέχνη και θέατρο στην ειδική εκπαίδευση
18. Τεχνικές ενίσχυσης οικογένειας
19. Εισαγωγή στην Συμβουλευτική

Διάρκεια προγράμματος: 9 μήνες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΣΤΟΧΟΙ

enosi-kdbm-logo.png

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος παίρνει βεβαίωση επιμόρφωσης Κε.Δι.Βι.Μ1, αναγνωρισμένη από τον ΕΟΠΠΕΠ, 400 ωρών.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

 

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload