Κε.Δι.Βι.Μ2

Φροντίδα και αγωγή παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας

Το πρόγραμμα επιδιώκει την κατάρτιση και εκπαίδευση ατόμων, που ασχολούνται ιδιωτικά ή εργάζονται σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς ατόμων με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα παρέχει γνώσεις που καλύπτουν τομείς ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και παιδαγωγικής με εύληπτα εγχειρίδια, ώστε το περιεχόμενο να είναι κατανοητό από άτομα που δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις. Εκτός από τις βασικές θεωρητικές γνώσεις υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικών ασκήσεων, ώστε να προγραμματίζονται δραστηριότητες και να αξιοποιείται δημιουργικά ο χρόνος των παιδιών. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για όλα τα άτομα που επιθυμούν να παρέχουν ένα ποιοτικό έργο φροντίδας και αγωγής των παιδιών. Παράλληλα, διαμορφώνονται επαγγελματίες με κύρος τόσο στη κατ΄ οίκον φροντίδα όσο και στην παροχή αντίστοιχου έργου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το πρόγραμμα προσφέρεται και εξαποστάσεως, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, που είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ενηλίκων εκπαιδευομένων.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να παρέχουν φροντίδα και αγωγή σε παιδιά βρεφικής ηλικίας και προσχολικής εκπαίδευσης ως:

1. Κατ΄ οίκον «παιδοφροντιστές»
2. Εργαζόμενοι και συνεργάτες σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς
3. Σύμβουλοι οικογενειών και ενώσεων γονέων
4. Δημιουργοί προγραμμάτων απασχόλησης σε κέντρα φροντίδας
5. Παιδοφροντιστές σε ειδικές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού ή μορφωτικού χαρακτήρα
6. Συνεργάτες δήμων και φορέων σε εκδηλώσεις
7. Δημιουργοί συνεργάτες και εργαζόμενοι σε παιδότοπους
8. Εμψυχωτές σε δράσεις που υλοποιούνται από συλλόγους και κέντρα απασχόλησης
9. Συνεργάτες, δημιουργοί, εμψυχωτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία και κέντρα απασχόλησης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

1. Εισαγωγή σε κοινωνιολογικές, ψυχολογικές και παιδαγωγικές αρχές της παιδικής ηλικίας
2. Εισαγωγή στην ψυχολογία του παιδιού
3. Αρχές υγιεινής και φροντίδας
4. Αρχές εξελικτικής ψυχολογίας
5. Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή
6. Δημιουργική απασχόληση
7. Μουσικοκινητική αγωγή
8. Θέατρο
9. Παιδική λογοτεχνία
10. Μουσειακή Εκπαίδευση

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος παίρνει πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

 

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload