Κε.Δι.Βι.Μ1

Οργάνωση, διοίκηση, διαφήμιση και προβολή τουριστικών μονάδων

Το πρόγραμμα παρέχει βασικές γνώσεις Οργάνωσης, διοίκησης και marketing σε άτομα που επιθυμούν να ασχοληθούν με τουριστικές μονάδες παροχής φροντίδας και φιλοξενίας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε σύγχρονες επιστημονικές απόψεις και θεωρίες για την οργάνωση και λειτουργικότητα τουριστικών μονάδων, ώστε να πληρούνται οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές απαιτήσεις των πελατών. Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και σε περίοδο οικονομικής κρίσης εκτιμούμε ότι η ενασχόληση των νέων με τις τουριστικές δομές θα δημιουργήσει προοπτικές απασχόλησης για τους ίδιους και προόδου της εθνικής οικονομίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να απασχοληθούν σε οποιοδήποτε τομέα έχει σχέση με τον τουρισμό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό ως:
1. Συνεργάτες- στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων
2. Υπάλληλοι Ξενοδοχείου
3. Ιδιοκτήτες- πάροχοι τουριστικών υπηρεσιών
4. Σύμβουλοι τουριστικών επιχειρήσεων
5. Οργάνωση τουριστικών μονάδων με ειδικά χαρακτηριστικά τοπικού τουρισμού, οικολογίας
6. Διοργανωτές πολιτισμικών, ψυχαγωγικών, επιμορφωτικών εκδηλώσεων για τουρίστες
7. Συνεργάτες δήμων, φορέων, ενώσεων, συλλόγων σε θέματα τουρισμού
8. Στελέχη- υπάλληλοι τουριστικών γραφείων

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Για την πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των ατόμων, που θα ασχοληθούν με τον νευραλγικό τουριστικό τομέα έχει γίνει επιλογή μαθημάτων και πρακτικών ασκήσεων, που εναρμονίζονται με τις αρχές της οικονομίας, της επικοινωνιακής προσέγγισης και της τουριστικής κουλτούρας.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

1. Εισαγωγή στον Τουρισμό
2. Οργάνωση και λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων
3. Βασικές αρχές management
4. Βασικές αρχές marketing
5. Digital marketing
6. Στοιχειώδεις αρχές επικοινωνίας
7. Τουρισμός και εθνική οικονομία
8. Οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων
9. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού
10. Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού
11. Πολιτισμός και τουρισμός
12. Τουριστικό δίκαιο
13. Ξένη Γλώσσα

Διάρκεια προγράμματος: 150 ώρες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΣΤΟΧΟΙ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος παίρνει βεβαίωση επιμόρφωσης Κε.Δι.Βι.Μ1 και υπάρχει δυνατότητα Βρετανικής Πιστοποίησης.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

 

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποίησης

Το κλειδί της επιτυχίας για ένα ισχυρό κρατικό δίπλωμα είναι οι εξετάσεις πιστοποίησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της  να παρακολουθήσουν δωρεάν το πρόγραμμα προετοιμασίας των εξετάσεων για να είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχουν στις εξετάσεις.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload