Κε.Δι.Βι.Μ1

Τυποποίηση, προώθηση και διαφήμιση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα οικονομίας σε μια εξελιγμένη μορφή εξειδίκευσης σε όλες τις φάσεις, από την τυποποίηση στην προώθηση και διαφήμιση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει προοπτικές σε ένα νέο επιχειρησιακό κλάδο. Οι απόφοιτοι θα συνδυάσουν γνώσεις με εργαστηριακή εμπειρία στην ανάληψη αντίστοιχων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις ή θα προβούν στη ίδρυση επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα εντάσσεται σε νέες θεματικές ένταξης στον εργασιακό χώρο, ώστε να απασχοληθούν άτομα σε καινοτόμους τομείς οικονομικής ανάπτυξης. Δίνεται έμφαση σε ένα δεύτερο επίπεδο αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης, όπου η έμφαση δεν είναι στην παραγωγή, αλλά στην τυποποίηση, διάθεση και προβολή προϊόντων. Όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα παράγονται αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα τα οποία τυποποιούνται και διατίθενται στην αγορά από άλλες χώρες. Έτσι, ένας τομέας τυποποίησης, με όλο το φάσμα από την μετά την παραγωγή φάση ως τη διάθεση στην αγορά, εκτιμάται ότι θα αυξήσει το κέρδος για τους έλληνες επιχειρηματίες και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη. Διευρυμένο εργατικό δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων, μπορεί να απασχοληθεί σε διαφορετικά έργα και υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα προσφέρεται και εξαποστάσεως, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, που είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ενηλίκων εκπαιδευομένων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

1. Απασχόληση σε ειδικές μονάδες τυποποίησης προϊόντων
2. Απασχόληση σε καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής, με όλο το φάσμα υπηρεσιών από την παραγωγή ως τη διάθεση.
3. Εργασία ως ειδικός τυποποίησης και διαφήμισης
4. Εργασία ως ειδικός σε συνεταιρισμούς, αγροτικές και κτηνοτροφικές ενώσεις
5. Ένταξη σε ερευνητική ομάδα για την προβολή και διάθεση προϊόντων
6. Ειδικός σύμβουλος ανάπτυξης και καινοτομίας σε αντίστοιχες εταιρίες
7. Ως ελεύθερος επαγγελματίας σε ποικίλες δραστηριότητες, όπως σύμβουλος, εργαζόμενος ή ιδιοκτήτης μονάδας
8. Συνεταίρος, σύμβουλος, συνεργάτης, ερευνητής σε προγράμματα ευπαθώνομάδων (ΑμεΑ, μετανάστες)

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Οι απόφοιτοι θα συνδυάσουν γνώσεις με εργαστηριακή εμπειρία στην ανάληψη αντίστοιχων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις ή θα προβούν στη ίδρυση επιχειρήσεων.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Αρχές τυποποίησης προϊόντων
2. Διαφήμιση και επικοινωνιακές πρακτικές
3. Αγροτική –κτηνοτροφική πολιτική
4. Αρχές διοίκησης
5. Πολίτικές προώθησης προϊόντων
6. Social media marketing
7. Business Plan
8. Εργαστηριακά μαθήματα τυποποίησης
9. Εργαστηριακά μαθήματα προώθησης
10. Βασικές αρχές οικονομικής οργάνωσης
11. Μορφές τέχνης στην τυποποίηση προϊόντων
12. Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία
13. Δομή και οργάνωση συνεταιρισμών
14. Εξοικείωση με ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης
15. Ανάλυση αγοράς και ανταγωνισμού

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΣΤΟΧΟΙ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος παίρνει βεβαίωση επιμόρφωσης Κε.Δι.Βι.Μ1, αναγνωρισμένη από τον ΕΟΠΠΕΠ. 

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

 

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποίησης

Το κλειδί της επιτυχίας για ένα ισχυρό κρατικό δίπλωμα είναι οι εξετάσεις πιστοποίησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της  να παρακολουθήσουν δωρεάν το πρόγραμμα προετοιμασίας των εξετάσεων για να είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχουν στις εξετάσεις.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload