ΙΕΚ

Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος - Σχεδιαστής Μόδας

Μόδα είναι μια μαζική συνήθεια σχεδόν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας όπως ο τρόπος ζωής, το ντύσιμο, η διακόσμηση, η διατροφή, η κόμμωση, η μουσική, το στυλ κλπ. Είναι η τάση του ανθρώπου για αναζήτηση του καινούριου, του σύγχρονου, του ξεχωριστού.
Ο Σχεδιαστής Μόδας είναι ο επαγγελματίας που έχει την ικανότητα να ανακαλύπτει, να καινοτομεί, να δημιουργεί τάσεις, να δημιουργεί μόδα. Προτείνει τη δική του άποψη για τον τρόπο ζωής, την άνεση, το στυλ, τη λειτουργικότητα, αλλά και το πως θα αναδεικνύεται η μοναδική, ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε ατόμου.

Ο Designer ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ, με 25 χρόνια επιτυχημένη πορεία, διεθνή βραβεία και επίσημος συνεργάτης της διοργάνωσης των Ελληνικών Καλλιστείων ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ – ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ – ΜΙΣ ΓΙΑΝΓΚ και MR MANHUNΤ, θα σου μεταδώσει όλα μυστικά της μόδας, σε κάθε σου βήμα, από την έμπνευση έως και την πώληση!

Κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα και ξεκίνα τη δική σου κερδοφόρα καριέρα γεμάτη λάμψη και καταξίωση στον φαντασμαγορικό κόσμο της μόδας!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος - Σχεδιαστής Μόδας, λαμβάνουν Κρατικό Πτυχίο και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος και μπορούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε κάθε τομέα των επιχειρήσεων μόδας, όπως:
1. Ως ανεξάρτητοι Fashion Designer με προσωπικό του ατελιέ και δική του γραμμή
2. Ως Στέλεχος σε Οίκους μόδας άλλων σχεδιαστών
3. Σχεδιαστής κολεξιόν για μεγάλες βιομηχανίες ενδυμάτων
4. Σχεδιαστής αξεσουάρ μόδας
5. Στυλίστας σε φωτογραφήσεις & επιδείξεις μόδας.
6. Fashion editor σε περιοδικά, blogs, τηλεοπτικές εκπομπές κλπ
7. Προσωπικός Σύμβουλος εμφάνισης –στυλίστας στην τηλεόραση.
8. Ενδυματολόγος στο θέατρο και στον κινηματογράφο.
9. Στέλεχος σε καταστήματα ενδυμάτων & αξεσουάρ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Ο Τομέας Fashion & Beauty του ΙΙΕΚ ΕΝΩΣΗ προσφέρει όλα τα μέσα που χρειάζονται οι σπουδαστές για να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους και να αναπτύξουν το δικό τους ξεχωριστό στυλ.
Καταξιωμένοι σχεδιαστές μεταφέρουν στους σπουδαστές όλη την πείρα, τα μυστικά, τη γνώση και την τεχνογνωσία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν, να ξεχωρήσουν και να διαγράψουν μια επιτυχημένη πορεία στο επάγγελμα της καρδιάς τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τα μαθήματα καλύπτουν όλα τα στάδια δημιουργίας και παραγωγής ενός ενδύματος, από την ιδέα, το fitting, το styling έως και την παρουσίαση αλλά και την επιχειρηματικότητα. Επώνυμοι σχεδιαστές, ενδυματολόγοι και επαγγελματίες στο χώρο της μόδας, μεταφέρουν με ζήλο στους σπουδαστές όλη την εμπειρία τους και μυστικά του επαγγέλματος.
Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
1. Ιστορία της Τέχνης
2. Ιστορία της Ενδυμασίας
3. Σχέδιο Μόδας
4. Ελεύθερο Σχέδιο - Χρώμα
5. Styling
6. Αισθητική & Χρωματολογία
7. Εφαρμοσμένη Κοπτική
8. Εφαρμοσμένη Ραπτική
9. Χώρος Εργασίας
10. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
11. Υφασματολογία
12. Πρόγνωση Μόδας
13. Σχέδιο Υφάσματος - Χρώμα
14. Styling Workshop
15. Προσομείωση Επαγγελματικής Διαδικασίας
16. Κοινωνιολογία της Μόδας – Κοστολόγηση – Marketing
17. Τεχνολογία Μεγεθύνσεων
18. Οργάνωση - Παρουσίαση Συλλογών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΣΤΟΧΟΙ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & COURCES

Course Fashion Designer


Ο χώρος της μόδας είναι δύσκολος και απαιτητικός. Με το πρόγραμμα σπουδών μας θα καταφέρουμε να αποκτήσετε και την θεωρητική αλλά και πρακτική εμπειρία για να καταφέρετε να καταξιωθήτε και να αναγνωρίσετε το ταλέντο σας.
Με την δημιουργία προσωπικών σχεδίων και συλλογών (book) θα ξεκινήσετε δυναμικά την πορεία σας στον λαμπερό χώρο της μόδας.

Πρακτικά μαθήματα όπως το πατρόν και η ραπτική θα σας κάνουν να δείτε τα σχέδια σας να παίρνουν μορφή , ενώ με μαθήματα όπως το styling θα μάθετε να επιμελείσθε τις δημιουργίες σας , αλλά και την ίδια σας την καρνταρόμπα.

Είτε για προσωπική βλέψη , είτε για επαγγελματική το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποφοιτήσετε με εξειδίκευση , γνώση και γεμάτη όρεξη και έμπνευση για δημιουργία.

Σειρά μαθημάτων:
1. Σχέδιο μόδας (ελεύθερο και τεχνικό)
2. Πατρόν Ραπτική (κοπτική ραπτική)
3. Ιστορία ενδυμασίας
4. Ιστορία Τέχνης
5. Υφασματολογία
6. Styling​

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & COURCES

Seminars Style Analysis


Μέσα απο αυτόν τον κύκλο σεμιναρίων οι επαγγελματίες αλλα και αυτοί που θέλουν να μάθουν τις γνώσεις για προσωπική χρήση , θα διδαχθούν πως να ενσωματώτουν τα trend δηλαδή τις τάσεις τις μόδας ανάλογα με την προσωπικοτητά τους. Η μόδα είναι έκφραση και εμείς εκφράζουμε τον χαρακτήρα μας μέσα απο αυτό.

1. Κοινωνικές περιστάσεις σε σχέση με την επιλογή χρωμάτων - υφασμάτων και γραμμής σχεδίου (1 ώρα)
2. Η επίδραση των διαφώρων υφασμάτων στην επιλογή χρωμάτων ανάλογα με το σχέδιο και πρόγνωση μόδας (1 ώρα)
3. Παιχνίδι των συπτώσεων και διαφόρων τεχνικών δημιουργίας νέων γραμμών (2 ώρες)
4. Χρήση των τάσεων της μόδας στο styling ( 1 ώρες )
5. Υλικά και τεχνικές που αποτελούν σημαντικό ρόλο στην επιτυχή τελική εικόνα (2 ώρες)
6. Ιστορική αναδρομή στην πορεία της μόδας γυναικείας και ανδρικής όπως και στις τάσεις της (2 ώρες)
7. Μόδα και ψυχολογία ενσωμάτωση των χρωμάτων και γραμμών με βάση εμάς (1 ώρα)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & COURCES

Personal Shopping


Αυτός ο κύκλος απευθύνεται ξανά και σε επαγγελματίες κάνοντας τους καλύτερους στην δουλεία τους και μαθαίνοντας να βλέπουν τις ανάγκες του πελάτη τους στο personal shopping ενώ ταυτόχρονα και σε λάτρεις της μόδας μαθαίνοντας να μην σκορπούν άσκοπα λεφτά και χρόνο στην αναζήτηση ρούχων. (8 ώρες σύνολο)

1. Στυλιστικός χάρτης (2 ώρες)
2. Μετατροπές παλαιών στυλ σε σύγχρονα πρότυπα και μεταποίηση (2 ώρες)
3. Προτίμηση σχεδίων γραμμών υφασμάτων ανάλογα με την ηλικία και το σώμα (1 ώρα)
4. Aξεσουάρ με βάση την ηλικία την ώρα που τα φοράμε και την εποχή (1 ώρα)
5. Σώματοτυποι αναγνώριση τους και επιτυχής προσαρμογή της οφθαλμαπάτης με αποτέλεσμα
την σημετρία στο σώμα (2 ώρες).

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ 

Το ΙΕΚ Ένωση προσφέρει αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα, που είναι το κλειδί για την επιτυχή  είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, εξασφαλίζοντας μια σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Κάθε απόφοιτος με την απόκτηση του κρατικού διπλώματος κατοχυρώνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα, καθώς αναγνωρίζεται ταυτόχρονα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α).
Επιπλέον, ο απόφοιτος έχει την δυνατότητα να προσληφθεί στον δημόσιο τομέα μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (Π.Δ.50 ΦΕΚ 39/5-3-01).  Οι διπλωματούχοι του ομίλου μας μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποίησης

Το κλειδί της επιτυχίας για ένα ισχυρό κρατικό δίπλωμα είναι οι εξετάσεις πιστοποίησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της  να παρακολουθήσουν δωρεάν το πρόγραμμα προετοιμασίας των εξετάσεων για να είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχουν στις εξετάσεις.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload

ΤΟΜΕΑΣ  ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ - ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ - ΜΟΔΑΣ

Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
Ι.ΙΕΚ
Tεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ
Ι.ΙΕΚ
Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας -
Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής
Ι.ΙΕΚ
Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος - Σχεδιαστής Μόδας
I.IEK
Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος
Ι.ΙΕΚ
Στέλεχος Θαλασσοθεραπείας / Λουτροθεραπείας – Spa
I.IEK
Show More
  • Grey Pinterest Icon

Υπατίας 6, 105 56 Αθήνα |  info@iek-enosi.gr  |  Τηλ: 210 3235200, 211 1100335

Το Ι.ΙΕΚ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ" είναι αναγνωρισμένο από Γ.Γ.Δ.Β.Μ. / Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Αρ. Αδείας ΙΕΚ 156127/Κ1/20-9-17, ΦΕΚ 3360/Β'/22-9-17