Course Fashion Designer


Ο χώρος της μόδας είναι δύσκολος και απαιτητικός. Με το πρόγραμμα σπουδών μας θα καταφέρουμε να αποκτήσετε και την θεωρητική αλλά και πρακτική εμπειρία για να καταφέρετε να καταξιωθήτε και να αναγνωρίσετε το ταλέντο σας.
Με την δημιουργία προσωπικών σχεδίων και συλλογών (book) θα ξεκινήσετε δυναμικά την πορεία σας στον λαμπερό χώρο της μόδας.

Πρακτικά μαθήματα όπως το πατρόν και η ραπτική θα σας κάνουν να δείτε τα σχέδια σας να παίρνουν μορφή , ενώ με μαθήματα όπως το styling θα μάθετε να επιμελείσθε τις δημιουργίες σας , αλλά και την ίδια σας την καρνταρόμπα.

Είτε για προσωπική βλέψη , είτε για επαγγελματική το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποφοιτήσετε με εξειδίκευση , γνώση και γεμάτη όρεξη και έμπνευση για δημιουργία.

Σειρά μαθημάτων:
1. Σχέδιο μόδας (ελεύθερο και τεχνικό)
2. Πατρόν Ραπτική (κοπτική ραπτική)
3. Ιστορία ενδυμασίας
4. Ιστορία Τέχνης
5. Υφασματολογία
6. Styling​

Seminars Style Analysis


Μέσα απο αυτόν τον κύκλο σεμιναρίων οι επαγγελματίες αλλα και αυτοί που θέλουν να μάθουν τις γνώσεις για προσωπική χρήση , θα διδαχθούν πως να ενσωματώτουν τα trend δηλαδή τις τάσεις τις μόδας ανάλογα με την προσωπικοτητά τους. Η μόδα είναι έκφραση και εμείς εκφράζουμε τον χαρακτήρα μας μέσα απο αυτό.

1. Κοινωνικές περιστάσεις σε σχέση με την επιλογή χρωμάτων - υφασμάτων και γραμμής σχεδίου (1 ώρα)
2. Η επίδραση των διαφώρων υφασμάτων στην επιλογή χρωμάτων ανάλογα με το σχέδιο και πρόγνωση μόδας (1 ώρα)
3. Παιχνίδι των συπτώσεων και διαφόρων τεχνικών δημιουργίας νέων γραμμών (2 ώρες)
4. Χρήση των τάσεων της μόδας στο styling ( 1 ώρες )
5. Υλικά και τεχνικές που αποτελούν σημαντικό ρόλο στην επιτυχή τελική εικόνα (2 ώρες)
6. Ιστορική αναδρομή στην πορεία της μόδας γυναικείας και ανδρικής όπως και στις τάσεις της (2 ώρες)
7. Μόδα και ψυχολογία ενσωμάτωση των χρωμάτων και γραμμών με βάση εμάς (1 ώρα)

Personal Shopping


Αυτός ο κύκλος απευθύνεται ξανά και σε επαγγελματίες κάνοντας τους καλύτερους στην δουλεία τους και μαθαίνοντας να βλέπουν τις ανάγκες του πελάτη τους στο personal shopping ενώ ταυτόχρονα και σε λάτρεις της μόδας μαθαίνοντας να μην σκορπούν άσκοπα λεφτά και χρόνο στην αναζήτηση ρούχων. (8 ώρες σύνολο)

1. Στυλιστικός χάρτης (2 ώρες)
2. Μετατροπές παλαιών στυλ σε σύγχρονα πρότυπα και μεταποίηση (2 ώρες)
3. Προτίμηση σχεδίων γραμμών υφασμάτων ανάλογα με την ηλικία και το σώμα (1 ώρα)
4. Aξεσουάρ με βάση την ηλικία την ώρα που τα φοράμε και την εποχή (1 ώρα)
5. Σώματοτυποι αναγνώριση τους και επιτυχής προσαρμογή της οφθαλμαπάτης με αποτέλεσμα
την σημετρία στο σώμα (2 ώρες).

Προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποίησης

Το κλειδί της επιτυχίας για ένα ισχυρό κρατικό δίπλωμα είναι οι εξετάσεις πιστοποίησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της  να παρακολουθήσουν δωρεάν το πρόγραμμα προετοιμασίας των εξετάσεων για να είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχουν στις εξετάσεις.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload

ΤΟΜΕΑΣ  ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ - ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ - ΜΟΔΑΣ

Το Ι.ΙΕΚ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ" είναι αναγνωρισμένο από Γ.Γ.Δ.Β.Μ. / Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Αρ. Αδείας ΙΕΚ 156127/Κ1/20-9-17, ΦΕΚ 3360/Β'/22-9-17