top of page

ΙΕΚ
Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής

Ο Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής παρέχει υπηρεσίες θεραπείας και πρόληψης προβλημάτων ποδιών, αισθητικής περιποίησης άνω και κάτω άκρων, καλλωπισμού, διακόσμησης και ζωγραφικής νυχιών, υπηρεσίες Ονυχοπλαστικής και προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες για τη φροντίδα και τον καλλωπισμό των άκρων και των νυχιών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που απουσίαζε από το χώρο του τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η περιποίηση των ποδιών να γίνεται από ελάχιστους επαγγελματίες του είδους, οι γνώσεις των οποίων είναι συνήθως εμπειρικές. Η απόκτηση διπλώματος στην ειδικότητα Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, είναι επιτακτική για να κατοχυρώνονται τόσο οι αισθητικοί όσο και οι πελάτες τους.
Οι αρμοδιότητες του διπλωματούχου Αισθητικού Καλλωπισμού Νυχιών και Ποδολογίας είναι:
1. Υποδοχή πελάτη και προετοιμασία πελάτη
2. Διάλογος-επισήμανση του προβλήματος-διάγνωση
3. Περιποίηση χεριών-τεχνικές-εργαλεία και σωστή χρήση τους
4. Περιποίηση ποδιών-τεχνικές-εργαλεία
5. Γνώσεις σωστού κοψίματος νυχιών-ιδιαίτερα ποδιών, αποφυγή αιματωμάτων.
6. Σωστή χρήση κλιβάνου αποστείρωσης
7. Χρήση αιμοστατικών-απολυμαντικών εγκεκριμένων αρμοδίως
8. Βαφή νυχιών-τεχνικές
9. Προσθετική νυχιών-τεχνικές-εργαλεία

Τομείς απασχόλησης

Ο Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής μπορεί να εργαστεί στους εξής τομείς:

A) Υπηρεσιών υγείας/ομορφιάς και ευεξίας

  • Εργαστήρια Ποδολογίας

  • Studio καλλωπισμού νυχιών

  • Ινστιτούτα Αισθητικής στον αντίστοιχο τομέα

  • Κομμωτήρια στον αντίστοιχο τομέα

 B) Τουριστικό SPA

  • Κέντρα Υδροθεραπείας, που λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

  • Κέντρα θαλασσοθεραπείας, που λειτουργούν σε οργανωμένες ξενοδοχειακές

  • εγκαταστάσεις

  • Αστικά κέντρα με διάφορες επωνυμίες (city spa,daily spa κλπ)

 Γ) Υγεία

  • Ορθοπεδικές κλινικές και ιατρικά κέντρα αποκατάστασης υπό την εποπτεία και την

  • καθοδήγηση των υπεύθυνων γιατρών

 Δ) Επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ορθοπεδικό υπόδημα

 Ε) Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας με δικό του studio

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Στόχος της ειδικότητας είναι να διασφαλίσει στον καταρτιζόμενο τα κατάλληλα εφόδια μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων.
Παρέχει την δυνατότητα να αναπτύσουν τις αντίστοιχες με την ειδικότητα δεξιότητες ώστε να διευκολύνουν την επαγγελματική τους ένταξη και τέλος να εξασφαλίζουν την προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

1. Ανατομία - Φυσιολογία
2. Δερματολογία
3. Στοιχεία Χημείας - Κοσμετολογία
4. Ειδικά Θέματα Φυσικής
5. Χρωματολογία
6. Αισθητική Άκρων
7. Απεικόνιση & Ανάλυση Βάδισης
8. Αρχές Μαλάξης I, II
9. Ψυχολογία - Επαγγελματική Δεοντολογία
10. Διαιτολογία
11. Οργάνωση Καταστήματος - Marketing
12. Πρώτες Βοήθειες - Υγιεινή και Ασφάλεια
13. Αισθητική Ενδοκρινολογία
14. Κινησιολογία
15. Γυμναστική
16. Παθολογία - Φαρμακολογία
17. Τεχνολογία Ποδολογίας
18. Ορθοπαιδική
19. Νευρολογία
20. Πρακτικές Ασκήσεις Ποδολογίας
21. Εφαρμοσμένη Φυσικοθεραπεία
22. Στατικές Διαταραχές
23. Πρακτική

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΣΤΟΧΟΙ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ 

Το ΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση παρέχει αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα, που είναι το κλειδί για την επιτυχή είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, εξασφαλίζοντας μια σίγουρη επαγγελματική πορεία.

BRAND-S.png

Κάθε απόφοιτος με την απόκτηση του Κρατικού Διπλώματος κατοχυρώνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα, καθώς αναγνωρίζεται ταυτόχρονα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α).

Ο απόφοιτος με την Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης αποκτά αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα επιπέδου 4 και στη συνέχεια, μετά από εξετάσεις ΕΟΠΕΠ, επιπέδου 5. 
Επιπλέον, ο απόφοιτος έχει την δυνατότητα να προσληφθεί στον δημόσιο τομέα μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (Π.Δ.50 ΦΕΚ 39/5-3-01).  Οι διπλωματούχοι του ομίλου μας μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Balanced Objects

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

logo-trancp.png
bottom of page