top of page

Παροχή Πρώτων Βοηθειών στα Ζώα Συντροφιάς | Σεμινάριο στην Αθήνα | Κυριακή 24/09/2017

 

Τα τσιμπήματα, η δηλητηρίαση, η θερμοπληξία και τα ποικίλα τραύματα αποτελούν αναπάντεχα περιστατικά για τον ιδιοκτήτη του κατοικίδιου και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και σωστά μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία του ζώου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε βοηθούς κτηνιάτρων, ζωόφιλους, ιδιοκτήτες ζώων και οποιονδήποτε επιθυμεί να έρθει σε επαφή με το ενδιαφέρον αυτό αντικείμενο.

Το σεμινάριο στοχεύει στην παροχή γνώσεων πρώτων βοηθειών σε κατοικίδια ζώα. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν βασικές γνώσεις για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση ανάγκης, μέχρι το ζώο να φτάσει στον κτηνίατρο.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω: * Σκοπός και στόχοι των πρώτων βοηθειών * Αξιολόγηση * Αρχική αντιμετώπιση * Διαχείριση και ασφαλή μεταφορά του ζώου * Έλεγχος και παρατηρήσεις : 1. Βλεννογόνοι 2. Σφυγμός 3. Θερμοκρασία 4. Αναπνοή 5. Τεχνικές διάσωσης: καρδιακής και αναπνευστικής ανάνηψης 6. Αιμορραγία και αντιμετώπιση 7. Σοκ 8. Δηλητηρίαση 9. Τσίμπημα από έντομο 10. Κατάγματα 11. Εξάρθρωση 12. Τραύματα 13 Θερμοπληξία 14. Επίδεση τραυμάτων και κανόνες επίδεσης 15. Σφυγμός

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της σχολής, Υπατίας 6, Σύνταγμα. Ημερομηνία: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί. Διάρκεια: 6 ώρες

bottom of page