top of page

Κε.Δι.Βι.Μ1
Spa Therapist Beauty & Management

Τα Spa και τα κέντρα ομορφιάς χρειάζονται εξειδικευμένο προσωπικό με γνώσεις και ικανότητες, για να μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις των πελατών τους. Tα Spa έχουν ενσωματωθεί σε όλες τις δομές των ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο και η ειδικότητα του Spa Therapist Beauty & Management σας κάνει περιζήτητο επαγγελματία!

Οι εκπαιδευόμενοι διδάσκονται θεωρητικά τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις των θεραπευτικών χειρισμών του μασάζ και τους εφαρμόζουν πρακτικά. Ακόμη, στο πλαίσιο της πληρέστερης κατάρτισης διδάσκονται εισαγωγή στη διοίκηση επιχειρήσεων, την επικοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις, την αισθητικής, τη διατροφής, τις εναλλακτικές θεραπείες, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν επιτυχώς σε μία έντονα ανταγωνιστική και εξελισσόμενη βιομηχανία.

Οι πτυχιούχοι Spa Therapist Beauty & Management θα είναι σε θέση να αναβαθμίζουν τον τρόπο λειτουργίας των Spa, να διαχειρίζονται τους πελάτες τους και να μπορούν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες, ανάλογες των σπουδών τους

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Ο απόφοιτος μπορεί να εργασθεί ενδεικτικά σε:

1. Spa

2. Ξενοδοχειακές μονάδες

3. Ινστιτούτα Αισθητικής

4. Κέντρα Ομορφιάς και Ευεξίας

5. Χώρους Θαλασσοθεραπείας / Λουτροθεραπείας

Εξασφαλισμένη έμμισθη πρακτική άσκηση σε συνεργασία με τον όμιλο Atlantica.
 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Βασικές αρχές Μάλαξης

2. Τεχνικές Μασάζ

3. Εισαγωγή στην Οργάνωση και διοίκηση κέντρων αισθητικής καιspa

4. Marketing&Sales

5. Δημόσιες Σχέσεις - Επικοινωνία

6. Στοιχεία Διατροφής

7. Αρχές Αισθητικής

8. Συμβουλευτική & Διαχείριση Πελατών

9. Μάλαξη Προσώπου

10. Ασιατική Μάλαξη

11. Αρχές Ρεφλεξολογίας

12. Ειδικές Μορφές Μάλαξης για Spa

13. Αρωματοθεραπεία - Αιθέρια Έλαια

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ 

Το ΙΕΚ Ένωση προσφέρει αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα, που είναι το κλειδί για την επιτυχή  είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, εξασφαλίζοντας μια σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Κάθε απόφοιτος με την απόκτηση του κρατικού διπλώματος κατοχυρώνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα, καθώς αναγνωρίζεται ταυτόχρονα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α).
Επιπλέον, ο απόφοιτος έχει την δυνατότητα να προσληφθεί στον δημόσιο τομέα μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (Π.Δ.50 ΦΕΚ 39/5-3-01).  Οι διπλωματούχοι του ομίλου μας μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΣΤΟΧΟΙ

bottom of page