top of page

Τεχνίτης Περιποίησης Χεριών - Ποδιών

Κε.Δι.Βι.Μ2

Το πρόγραμμα Τεχνίτης Περιποίησης Χεριών - Ποδιών δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες στον τομέα της Περιποίησης Άκρων. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές μανικιούρ - πεντικιούρ, καθώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ένωση από έμπειρους επαγγελματίες εκπαιδευτές/τεχνικούς.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ασκήσει το επάγγελμα καθώς και σε φοιτητές ή απόφοιτους ειδικοτήτων αισθητικής (ΙΕΚ/ΤΕΙ), επαγγελματικού μακιγιάζ, κομμωτικής, σε επαγγελματίες του κλάδου καλλωπισμού, κ.λ.π.

Οι συμμετέχοντες εφόσον διαθέτουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εκπαίδευση στην πρώτη ενότητα του προγράμματος, μπορούν να συμμετέχουν απευθείας στη δεύτερη ενότητα.

που θα σας αποκαλύψει βήμα βήμα τον κόσμο της περιποίησης νυχιών ανοίγοντας τις πόρτες για την επιτυχημένη επαγγελματική σας ενασχόληση!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων μπορούν να εργαστούν σε:

Δική τους επιχείρηση (εφόσον πληρούν τους όρους του Νόμου 4386/2016)
Kέντρα αισθητικής
Νails studios
Kομμωτήρια,
ενώ ως απόφοιτοι του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Ένωση, έχουν την υποστήριξη του Γραφείου Εργασίας Αποφοίτων για την επαγγελματική τους προώθηση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΣΤΟΧΟΙ

-Α' ΚΥΚΛΟΣ 50 ΩΡΩΝ-
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα 50 ωρών (10 Μαθήματα) περιλαμβάνει:
- Παρουσίαση μηχανημάτων, εργαλείων και υλικών
- Οργάνωση του χώρου εργασίας
- Υγιεινή, αποστείρωση, απολύμανση και συντήρηση εργαλείων
- Το νύχι - Ανατομία
- Παθήσεις δέρματος & νυχιών -Διαταραχές
- Πρακτική Manicure- Pedicure
- Μόνιμο Γαλλικό
- Μόνιμη βαφή
- Ενίσχυση φυσικού νυχιού με gel 
- Τοποθέτηση Τεχνητών νυχιών
- Χτιστά νύχια 
- Θεωρία και πρακτική για τη συντήρηση του gel
- Αφαίρεση τεχνητών νυχιών και περιποίηση του φυσικού νυχιού

-Β΄ ΚΥΚΛΟΣ 100 ΩΡΩΝ-
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα 100 ωρών (20 Μαθήματα) περιλαμβάνει:
- Παρουσίαση μηχανημάτων, εργαλείων και υλικών
- Οργάνωση του χώρου εργασίας
- Υγιεινή, αποστείρωση, απολύμανση και συντήρηση εργαλείων
- Το νύχι - Ανατομία
- Παθήσεις δέρματος & νυχιών -Διαταραχές
- Πρακτική Manicure- Pedicure
- Μόνιμο Γαλλικό
- Μόνιμη βαφή
- Ενίσχυση φυσικού νυχιού με gel 
- Τοποθέτηση Τεχνητών νυχιών
- Χτιστά νύχια 
- Θεωρία και πρακτική για τη συντήρηση του gel
- Αφαίρεση τεχνητών νυχιών και περιποίηση του φυσικού νυχιού- 
- Εισαγωγή στο ακρυλικό  
- Θεωρία και πρακτική για τη συντήρηση του ακρυλικού
- Ποδολογία (κάλοι, σκληρύνσεις, υπερκεράτωση κ.ά.)
-Εφαρμογή Ειδικών τεχνικών ποδολογίας
- Nail art: 3D, one stroke

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 «Εκπαιδευτική Ένωση» , που είναι αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) και μπορούν να βγουν άμεσα στην αγορά εργασίας.

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload

bottom of page