top of page

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ"  είναι αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας (Κωδικός αδείας: 192083980)

Βοηθός Κτηνιάτρου Ζώων Συντροφιάς
Κ.Δ.Β.Μ.

Ο Φροντιστής - βοηθός Κτηνιάτρου παρέχει υποστήριξη στον κτηνίατρο μιας κτηνιατρικής κλινικής από την υποδοχή και τη γραμματειακή υποστήριξη, τις πωλήσεις στο εμπορικό κομμάτι (φαρμακείο, petshop), μέχρι την καθαριότητα και την βοήθεια στην νοσηλεία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ο κτηνίατρος απουσιάζει από το ιατρείο, οι Φροντιστές - Βοηθοί Κτηνιάτρου παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε ορισμένα επείγοντα περιστατικά, πάντα με τηλεφωνικές οδηγίες από τον κτηνίατρο και μέχρι αυτός να επιστρέψει και να επιληφθεί.

Η φοίτηση είναι μονοετής (2 εξάμηνα).

Τα μαθήματα καλύπτουν το φάσμα της κτηνιατρικής ιατρικής, έτσι ώστε να ο σπουδαστής να έχει μία συνολική εικόνα του αντικειμένου, αλλά με έμφαση στις πρακτικές εφαρμογές.

Το πρόγραμμα αυτό είναι το μοναδικό που έχει πιστοποιηθεί από τον βρετανικό φορέα Gatehouse Awards και οι σπουδαστές μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να αποκτήσουν την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σε συνεργαζόμενα κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα!

Gatehouse-600x289.png

Το ΜΟΝΟ πρόγραμμα στην ΕΛΛΑΔΑ που είναι πιστοποιημένο από τον κορυφαίο Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης GATEHOUSE AWARDS

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ

Το πρόγραμμα Βοηθού Κτηνιάτρου προσφέρεται και εξ αποστάσεως, μέσω των ψηφιακών τάξεων της Εκπαιδευτικής Ένωσης, που αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες εκπαίδευσης.

Παπαγάλος σε κτηνιατρείο
Φόρμα Ενδιαφέροντος

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Οι απόφοιτοι μας εργάζονται σε ιατρεία ζώων και κτηνιατρικές κλινικές, ενώ μπορούν επίσης να βρουν εργασία σε φιλοζωικά σωματεία και κτηνιατρικά εργαστήρια.

γάτα
Three Cats Playing

Γιατί;

Γιατί οι κτηνίατροι προτιμούν τους αποφοίτους της Εκπαιδευτικής Ένωσης;

  • Η Εκπαιδευτική Ένωση είναι η πρώτη σχολή που σχεδίασε, υλοποίησε το πρόγραμμα Βοηθών Κτηνιάτρων στην Ελλάδα, αυτή που έκανε γνωστό το επάγγελμα του Βοηθού Κτηνιάτρου και αυτή με τους περισσότερους αποφοίτους στην Ελλάδα.

  • Είμαστε η μοναδική σχολή στην οποία σας εκπαιδεύουν κτηνίατροι με μεγάλη επαγγελματική, αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία.

  • Το πρόγραμμα σπουδών είναι αυθεντικό, σχεδιασμένο από κτηνιάτρους για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ελληνικών κτηνιατρείων.  

  • Όλες οι απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις της ειδικότητας καλύπτονται επαρκώς, χωρίς κενά.

  • Μεγάλη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη των πρακτικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επιτυχή σταδιοδρομία του Βοηθού Κτηνιάτρου και τις οποίες  μόνο έμπειροι κτηνίατροι - εκπαιδευτές μπορούν να διδάξουν επαρκώς.  

  • Για τα εξ αποστάσεως μαθήματα μας πραγματοποιούνται τακτικές τηλεδιασκέψεις κι έτσι λύνετε όλες σας τις απορίες σας ζωντανά από τους κτηνιάτρους – εκπαιδευτές μας.

  • Έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε και να ρωτάτε τους εκπαιδευτές σας  οτιδήποτε και οποτεδήποτε επιθυμείτε.

  • Διαθέτουμε ένα εκτεταμένο δίκτυο κτηνιάτρων σε όλη την Ελλάδα για την πρακτική άσκηση που είναι απαραίτητη για την πλήρη αξιοποίηση του διπλώματος Βοηθού Κτηνιάτρου. Οι απόφοιτοί μας έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: είναι έτοιμοι για τα ελληνικά κτηνιατρεία από την πρώτη μέρα της αποφοίτησης!

  • Παρέχουμε πρωτότυπα εξειδικευμένα σεμινάρια που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε πρώτοι εδώ και πολλά χρόνια. Χάρη σε αυτά, εμπλουτίζετε ουσιαστικά τις γνώσεις και δεξιότητές σας.

  • Σας παρέχουμε διεθνή βρετανική πιστοποίηση και είμαστε οι μόνοι που σας δίνουμε τη δυνατότητα να συνεχίσετε τις σπουδές σας για την απόκτηση Advanced Professional Diploma Βοηθού Κτηνιάτρου.

Dog Lover
Closeup of a Black Dog

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Το πρόγραμμα παρέχει στους σπουδαστές τη δυνατότητα:
1. Να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της ανατομίας και της φυσιολογίας των ζώων.
2. Να εκτιμούν σε γενικές γραμμές την κλινική κατάσταση ενός ζώου.
3. Να χειρίζονται απλά περιστατικά (σύμφωνα με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου).
4. Να γνωρίζουν την υγιεινή και την αποστείρωση του χώρου και των εργαλείων.
5. Να εκπαιδευτούν στη διαδικασία εξέτασης κα παροχής πρώτων βοηθειών.
6. Να επικοινωνούν με τους πελάτες – ιδιοκτήτες και να τους ενημερώνουν για την κατάσταση του ζώου.
7. Να διαχειρίζονται τις βασικές ανάγκες ενός κτηνιατρείου ή μιας κτηνιατρικής κλινικής (υποδοχή των ιδιοκτητών, ιστορικό του ζώου, οδηγίες πρώτων βοηθειών, προμήθεια αναλωσίμων, προετοιμασία χώρου εξέτασης και χειρουργείου.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν διαλέξεις εργαστηριακές, φροντιστηριακές και κλινικές ασκήσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρακτική άσκηση.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Στοιχεία Ανατομίας - Φυσιολογίας Ζώων
2. Φαρμακολογία και Στοιχεία Τοξικολογίας
3. Κτηνιατρική Μικρών Ζώων
4. Μικροβιολογία - Βιοχημεία
5. Στοιχεία. Ακτινοτεχνολογίας - Απεικόνισης
6. Πρώτες Βοήθειες Ζώων Συντροφιάς
7. Υγιεινή - Παρασιτολογία - Δερματολογία
8. Εκπαίδευση - Ψυχολογία Ζώων