Σκύλοι κοιτούν τον βοηθό κτηνιάτρου

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ"  είναι αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας (Κωδικός αδείας: 192083980)

Βοηθός Κτηνιάτρου Ζώων Συντροφιάς
Κε.Δι.Βι.Μ2

Ο Φροντιστής - βοηθός Κτηνιάτρου παρέχει υποστήριξη στον κτηνίατρο μιας κτηνιατρικής κλινικής από την υποδοχή και τη γραμματειακή υποστήριξη, τις πωλήσεις στο εμπορικό κομμάτι (φαρμακείο, petshop), μέχρι την καθαριότητα και την βοήθεια στην νοσηλεία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ο κτηνίατρος απουσιάζει από το ιατρείο, οι Φροντιστές - Βοηθοί Κτηνιάτρου παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε ορισμένα επείγοντα περιστατικά, πάντα με τηλεφωνικές οδηγίες από τον κτηνίατρο και μέχρι αυτός να επιστρέψει και να επιληφθεί.

Η φοίτηση είναι μονοετής (2 εξάμηνα).

Τα μαθήματα καλύπτουν το φάσμα της κτηνιατρικής ιατρικής, έτσι ώστε να ο σπουδαστής να έχει μία συνολική εικόνα του αντικειμένου, αλλά με έμφαση στις πρακτικές εφαρμογές.

Το πρόγραμμα αυτό είναι το μοναδικό που έχει πιστοποιηθεί από τον βρετανικό φορέα Gatehouse Awards και οι σπουδαστές μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να αποκτήσουν την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σε συνεργαζόμενα κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα!

Gatehouse-600x289.png

Το ΜΟΝΟ πρόγραμμα στην ΕΛΛΑΔΑ που είναι πιστοποιημένο από τον κορυφαίο Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης GATEHOUSE AWARDS

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Παπαγάλος σε κτηνιατρείο

Το πρόγραμμα Βοηθού Κτηνιάτρου προσφέρεται και εξ αποστάσεως, μέσω των ψηφιακών τάξεων της Εκπαιδευτικής Ένωσης, που αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες εκπαίδευσης.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Οι απόφοιτοι μας εργάζονται σε ιατρεία ζώων και κτηνιατρικές κλινικές, ενώ μπορούν επίσης να βρουν εργασία σε φιλοζωικά σωματεία και κτηνιατρικά εργαστήρια.

γάτα
γάτα και σκύλος

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Το πρόγραμμα παρέχει στους σπουδαστές τη δυνατότητα:
1. Να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της ανατομίας και της φυσιολογίας των ζώων
2. Να εκτιμούν σε γενικές γραμμές την κλινική κατάσταση ενός ζώου
3. Να χειρίζονται απλά περιστατικά (σύμφωνα με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου)
4. Να γνωρίζουν την υγιεινή και την αποστείρωση του χώρου και των εργαλείων.
5. Να εκπαιδευτούν στη διαδικασία εξέτασης κα παροχής πρώτων βοηθειών.
6. Να επικοινωνούν με τους πελάτες – ιδιοκτήτες και να τους ενημερώνουν για την κατάσταση του ζώου.
7. Να διαχειρίζονται τις βασικές ανάγκες ενός κτηνιατρείου ή μιας κτηνιατρικής κλινικής (υποδοχή των ιδιοκτητών, ιστορικό του ζώου, οδηγίες πρώτων βοηθειών, προμήθεια αναλωσίμων, προετοιμασία χώρου εξέτασης και χειρουργείου.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν διαλέξεις εργαστηριακές, φροντιστηριακές και κλινικές ασκήσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρακτική άσκηση.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Στοιχεία Ανατομίας - Φυσιολογίας Ζώων
2. Φαρμακολογία και Στοιχεία Τοξικολογίας
3. Κτηνιατρική Μικρών Ζώων
4. Μικροβιολογία - Βιοχημεία
5. Στοιχεία. Ακτινοτεχνολογίας - Απεικόνισης
6. Πρώτες Βοήθειες Ζώων Συντροφιάς
7. Υγιεινή - Παρασιτολογία - Δερματολογία
8. Εκπαίδευση - Ψυχολογία Ζώων
9. Στοιχεία Διατροφολογίας Ζώων Συντροφιάς
10. Υλικά και Στοιχεία. Χειρουργικής - Εργαλεία
11. Νοσηλευτική Υποστήριξη - Αντιμετώπιση
12. Πρακτική Άσκηση σε Κλινική Ζώων
13. Στοιχεία. Μαιευτικής - Αναπαραγωγής Ζώων
14. Παθολογία Σκύλου - Γάτας
15. Δεοντολογία Κτηνιατρικής Επιστήμης
16. Ψυχολογία των ζώων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

enosi-kdbm-logo.png
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος λαμβάνει πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., τον Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

 

  • Facebook - White Circle
ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

logo-trancp.png