top of page

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ"  είναι αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας (Κωδικός αδείας: 192083980)

 
Pet Grooming
Κ.Δ.Β.Μ.

Ο πληθυσμός των ανθρώπων που έχουν στην ιδιοκτησία τους κατοικίδια αυξάνεται, και μαζί με αυτό αυξάνεται και η ανάγκη για θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στην περιποίηση, τη φροντίδα και τον καλλωπισμό των ζώων. Ένας επαγγελματίας groomer μπορεί να διασφαλίσει έναν ασφαλή καλλωπισμό του σκύλου και της γάτας, καθώς γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κάθε φυλής (μορφολογία ράτσας, ποιότητα τριχώματος), την προετοιμασία και την γενική φροντίδα πριν τον καλλωπισμό, τον χειρισμό ζώων (δηλαδή την προσέγγιση με βάση τη συμπεριφορά και την κατάσταση της υγείας τους), την ορθή χρήση εξοπλισμού και των τεχνικών, από το κούρεμα και το μπάνιο, μέχρι το ξέβγαλμα και το στέγνωμα.
Ακόμη είναι σε θέση να ανακαλύπτει από νωρίς πιθανά προβλήματα υγείας, όπως λοιμώξεις του αυτιού, ανωμαλίες του δέρματος ή φθορά των δοντιών, που μπορεί μετέπειτα να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, επικίνδυνα για το ζώο.
Το πρόγραμμα καλύπτει θεωρητικά και πρακτικά τον καταρτιζόμενο, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει τις φυλές των σκύλων και να επιλέγει κατά περίπτωση το κατάλληλο κούρεμα, συνακολουθούμενο από περιποίηση και μπάνιο. Η γνώση των βασικών αρχών ανατομίας, φυσιολογίας, υγιεινής και ψυχολογίας των ζώων διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο των αποφοίτων, που μπορούν να εργαστούν ως groomers σε εξειδικευμένα petshop, κομμωτήρια σκύλων, καταφύγια ζώων ή να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.
H πρακτική άσκηση (πάνω από 80 ώρες, σε 25 πρακτικά μαθήματα) πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της σχολής μας από εξειδικευμένους groomers, με σκοπό να διασφαλιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης. Η θεωρητική κατάρτιση 12 ωρών, πλαισιώνει την πρακτική και εμπλουτίζει τις δεξιότητες των σπουδαστών μας. 
Τα ολιγομελή τμήματα (αυστηρά ως τέσσερα άτομα) επιτρέπουν σε όλους τους σπουδαστές να ασκηθούν σε ζωάκια που φιλοξενούμε, είτε από φιλοζωικές οργανώσεις, είτε από σπουδαστές μας. 
Στα εξ αποστάσεως προγράμματα το θεωρητικό μέρος πραγματοποιείται online, ενώ η πρακτική γίνεται στη σχολή μας με εντατικά μαθήματα.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ: Σημειώσεις και παρουσιάσεις του διδάσκοντα, βιβλίο με τις βασικές αρχές του pet grooming.

Το ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ πρόγραμμα που είναι πιστοποιημένο από τον Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης Innovate Awarding Body

Φόρμα Ενδιαφέροντος

ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσουμε εξειδικευμένες γνώσεις στους σπουδαστές μας, όσον αφορά την περιποίηση των ζώων, την υπευθυνότητα και την συμπεριφορά, ανοίγοντας το δρόμο για άμεση επαφή με την αγορά εργασίας, όπως αρμόζει σε κάθε επαγγελματία καλλωπιστή ζώων pet groomer. Το βασικότερο σε αυτήν την εργασία είναι η αγάπη και η ηρεμία ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα παραπάνω.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1. Eισαγωγή στην ανατομία και τη φυσιολογία των ζώων συντροφιάς.
2. Υγιεινή και δερματολογία
3. Ψυχολογία των ζώων.
4. Ράτσες και επιλογή κουρέματος
5. Αρχές περιποίησης ζώων.
6. Διαδικασίες προετοιμασίας για περιποίηση
7. Προετοιμασία ζώων
8. Μπάνιο και στέγνωμα
9. Κούρεμα με μηχανή και ψαλίδι.
10. Styling σκύλων
11. Ψυχολογία και διαχείριση του πελάτη.
12. Προσωπική ανάπτυξη και απόκτηση δεξιοτήτων marketing

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

enosi-kdbm-logo.png

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος μας παίρνει πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., τον Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

logo-trancp.png
bottom of page