top of page

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ" είναι αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας (Κωδικός αδείας: 2101590)

Φροντιστής - Βοηθός Κτηνιάτρου Ζώων Παραγωγής
Κ.Δ.Β.Μ.

Tα καθήκοντα του Φροντιστή - Βοηθού Κτηνιάτρου περιλαμβάνουν από την γραμματειακή υποστήριξη του κτηνιατρείου, την υποδοχή του πελάτη-ιδιοκτήτη, τις πωλήσεις στο εμπορικό κομμάτι (φαρμακείο, petshop), την καθαριότητα του χώρου, τους καλλωπισμούς των μικρών ζώων, μέχρι την βοήθεια στην νοσηλεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις που ο κτηνίατρος απουσιάζει απο το ιατρείο, αρκετοί Φροντιστές -Βοηθοί Κτηνιάτρου παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε κάποια επείγοντα περιστατικά, πάντα με τηλεφωνικές οδηγίες απο τον κτηνίατρο και μέχρι αυτός να επιστρέψει και να επιληφθεί.

Η φοίτηση είναι μονοετής (2 εξάμηνα). Τα μαθήματα καλύπτουν το φάσμα της κτηνιατρικής έτσι ώστε να δίνεται στον σπουδαστή μία συνολική εικόνα του αντικειμένου, αλλά με έμφαση στις πρακτικές εφαρμογές. Το πρόγραμμα αυτό είναι το μόνο πιστοποιημένο από τον βρετανικό φορέα Innovate Awarding Body και οι σπουδαστές μπορούν να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, την αντίστοιχη πιστοποίηση. Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σε συνεργαζόμενα κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα!

Το πρόγραμμα προσφέρεται και εξαποστάσεως, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, που είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ενηλίκων εκπαιδευομένων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν:
1. Ως επιχειρηματίες κτηνοτρόφοι σε ειδικές κτηνοτροφικές μονάδες και μονάδες παραγωγής
2. Ως εργαζόμενοι σε κτηνοτροφικές - πτηνοτροφικές μονάδες και συνεταιρισμούς
3. Ως σύμβουλοι – ερευνητές σε θέματα ενημέρωσης για επιλογή ζώων και κτηνοτροφικού εξοπλισμού
4. Ως επιχειρηματίες σε δευτερογενείς τομείς τυποποίησης και διακίνησης προϊόντων ζωικής παραγωγής
5. Ως επιχειρηματίες και σύμβουλοι στην οργάνωση χώρων αναψυχής, με διάθεση ζώων αναψυχής σε οικολογικούς χώρους
6. Συνεργάτες σε περιβαλλοντικά προγράμματα οικολογικής ευαισθητοποίησης παιδιών και εκπαιδευτικών
7. Ως βοηθοί κτηνιάτρων στη νοσηλεία και την περίθαλψη των ζώων
8. Ως ελεύθεροι επαγγελματίες εκτροφής και διάθεσης ζώων σε ευπαθείς ομάδες
9. Ως σύμβουλοι, εργαζόμενοι, συνεργάτες σε γαλακτοπαραγωγικές μονάδες και μονάδες διάθεσης και τυποποίησης κρέατος και παραγώγων προϊόντων
10. Ανεξάρτητοι επαγγελματίες σε σφαγεία, μονάδες τυποποίησης και παραγωγής.​

Φόρμα Ενδιαφέροντος

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Ανατομία – Φυσιολογία ζώων παραγωγής
2. Υγιεινή, Εμβολιασμοί, Φαρμακολογία και Νοσήματα
3. Μικροβιολογία – βιοχημεία
4. Αρχική εκτίμηση κλινικής εικόνας ζώου (ως βοηθοί του κτηνιάτρου)
5. Ασφάλεια και ποιότητα προϊόντων ζωικής παραγωγής
6. Ζητήματα διατροφής και ανάπτυξης
7. Αναπαραγωγή και αρχές μαιευτικής
8. Αρχές ζωικής παραγωγής
9. Εκτροφή ζώων αναψυχής
10. Ειδικές εκτροφές (σαλιγκάρια, γουνοφόρα κλπ.)
11. Αρχές ηθικής και ευζωίας ζώων – Δεοντολογία
12. Γαλακτοπαραγωγή – εξοπλισμός
13. Ειδικά θέματα πτηνοτροφίας
14. Σφαγή και κατηγοριοποίηση ζώων
15. Οργάνωση και διοίκηση κτηνοτροφικών μονάδων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος παίρνει πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., τον Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

 

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload

bottom of page