top of page

ΚΕΔΙΒΙΜ 
Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις» έχει τις γνώσεις που τον καθιστούν ικανό να συνεργαστεί με το υπεύθυνο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αποσκοπώντας:
1. Στην υποβοήθηση του ασθενούς να ενταχθεί στο περιβάλλον του τμήματος
2. Στην προστασία, διατήρηση, αποκατάσταση και προαγωγή της υγείας του ασθενούς, εφαρμόζοντας θεραπευτικούς χειρισμούς σε όλες τις φάσεις της πορείας της ψυχικής νόσου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις», μπορεί να εργαστεί σε:

1. Δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία
2. Δημόσια ψυχιατρικά τμήματα γενικών νοσοκομείων
3. Δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες επανένταξης ασθενών
4. Ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές
5. Ιδιωτικά ιατρεία ψυχολογίας

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Η ειδικότητα βασίζεται στις εξειδικευμένες γνώσεις:
1. Tης ψυχολογίας
2. Tης χειρωνακτικής άσκησης
3. Tης θεραπευτικής αποκατάστασης

ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις» συμμετέχει ενεργά στις παρακάτω επαγγελματικές δραστηριότητες:
1. Ψυχολογική προσέγγιση του ασθενούς και δημιουργία υποστηρικτικής σχέσης.
2. Πραγματοποίηση απλών ψυχοθεραπευτικών χειρισμών.
3. Σωματική νοσηλευτική αξιολόγηση πάσχοντα.
4. Λήψη περιοριστικών μέτρων για την ασφάλεια του ασθενή.
5. Γενική και τοπική καθαριότητα αρρώστου.
6. Βοήθεια, φροντίδα και υποστήριξη του ασθενούς που πάσχει από χρόνιο, ανίατο νόσημα ή έχει υποστεί ατύχημα ή έχει κακοποιηθεί.
7. Φροντίδα επιπλοκών από κατάκλιση με σκοπό την πρόληψη.
8. Παρακολούθηση λειτουργίας παροχετεύσεων.
9. Μέτρηση των ζωτικών σημείων.
10. Επείγουσες νοσηλευτικές πράξεις (όπως ίσχαιμη περίδεση, ακινητοποίηση κατάγματος κ.ά.)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος παίρνει πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

 

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

bottom of page