top of page

Κε.Δι.Βι.Μ1
Ειδική Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία

Το πρόγραμμα επιδιώκει την εκπαίδευση επιστημόνων που θα ασχοληθούν με την προσχολική αγωγή και γενικότερα με την πρώτη παιδική ηλικία ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ως ενιαίο πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης καλύπτει αντικείμενα σπουδών, που εντάσσονται στις σπουδές της παιδικής ηλικίας. Είναι σημαντικό ότι τα άτομα θα εκπαιδευτούν για όλες τις δομές ειδικής φροντίδας και εκπαίδευσης που αναφέρονται στην παιδική ηλικία. Ειδικότερα, τα γνωστικά αντικείμενα καλύπτουν επιστημονικά πεδία για την βρεφική, την πρώτη παιδική ηλικία και την προσχολική. Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις για την ειδική εκπαίδευση, την ενιαία αντίληψη της παιδικής ηλικίας και την εκπαίδευση των παιδιών πριν από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αξιοποιούνται επιστημονικά πορίσματα οργανισμών και ινστιτούτων που ασχολούνται με τις ειδικές παιδαγωγικές σπουδές.

Το πρόγραμμα προσφέρεται και εξαποστάσεως, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, που είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ενηλίκων εκπαιδευομένων.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Οι απόφοιτοι μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως:

1. Ειδικοί στον εντοπισμό ζητημάτων που χρήζουν αντιμετώπισης της ειδικής αγωγής
2. Συνεργάτες σε δημόσια και ιδιωτικά κέντρα παροχής εκπαίδευσης και φροντίδας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες
3. Συνεργάτες και εμψυχωτές σε κέντρα ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης
4. Ειδικευμένο προσωπικό κέντρων απασχόλησης και δομών φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες
5. Σύμβουλοι ενώσεων γονέων και φορέων, που ασχολούνται με την ειδική εκπαίδευση
6. Δημιουργοί προγραμμάτων για παιδιά με ειδικές ανάγκες
7. Συντελεστές συνεργάτες σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για την ειδική εκπαίδευση
8. Ανεξάρτητοι ερευνητές ειδικών θεμάτων για την ειδική εκπαίδευση

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Η ειδικότητα βασίζεται στις εξειδικευμένες γνώσεις:
1. Αντίληψη ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών
2. Αναπτυξιακές αποκλίσεις
3. Ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνία

ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

1. Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή
2. Αυτισμός
3. Σύνδρομο Asperger
4. Σύνδρομο Down
5. Προβλήματα όρασης
6. Κινητικά προβλήματα
7. Προβλήματα ακοής
8. Διάσπαση ελλειμματικής προσοχής- υπερκινητικότητα
9. Εισαγωγή στις μαθησιακές δυσκολίες
10. Βασικές αρχές ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και παιδαγωγικής σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης
11. Γενικά Χαρακτηριστικά της Παιδικής Ηλικίας
12. Γλώσσα και Λογοτεχνία μέσω πρακτικών δραστηριοτήτων
13. Παιδαγωγική της κοινωνικής ένταξης
14. Εκπαίδευση ΑΜΕΑ και νέες τεχνολογίες
15. Τέχνη και θέατρο στην ειδική εκπαίδευση
16. Ειδική προσχολική εκπαίδευση
17. Τεχνικές ενίσχυσης οικογένειας

Διάρκεια προγράμματος: 9 μήνες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Πιστοποίηση

«Pre primary teaching training special education» από το NCFE.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος παίρνει βεβαίωση επιμόρφωσης Κε.Δι.Βι.Μ1, αναγνωρισμένη από τον ΕΟΠΠΕΠ και την πιστοποίηση «Pre primary teaching training special education» από το NCFE.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

 

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload

bottom of page