top of page
24grammata.png

ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ)
Τέχνη Δημιουργικής Γραφής

Η ειδικότητα παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις για την συγγραφή, την επιμέλεια και την αξιολόγηση γραπτών κειμένων. Η συγγραφή μυθιστορημάτων, διηγημάτων, ποιημάτων, θεατρικών έργων και οποιουδήποτε είδους γραπτού λογοτεχνικού κειμένου, απαιτεί αφοσίωση και βαθιά κατανόηση των λογοτεχνικών ειδών, των εποχών και των μεταξύ τους αλληλοσυσχετίσεων. Η δημιουργική διαδικασία ωθεί τον δημιουργό στην ανάγκη επιστημονικής γνώσης στα πεδία της λογοτεχνίας, της εικόνας, της επικοινωνίας, της ψυχολογίας, του σεναρίου αλλά και της ρητορικής.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να εργαστεί:

1. Ως συγγραφέας και επιμελητής κειμένων
2. Ως κειμενογράφος σε εταιρείες και οργανισμούς
3. Ως σεναριογράφος

  • Εξασφαλισμένη πρακτική άσκηση

  • Δυνατότητα εργασίας

  • Δυνατότητα Έκδοσης

Η συνεργασία της Εκπαιδευτικής Ένωσης με τις εκδόσεις 24γράμματα παρέχει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων, να γνωρίσουν το πραγματικό περιβάλλον εργασίας και να τους δοθούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες προοπτικές για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας.

Ο εκδοτικός οίκος παρέχει εξειδικευμένα workshop με τους συγγραφείς, επιμελητές, μεταφραστές και διορθωτές του, καθώς και εξασφαλισμένη πρακτική άσκηση στις ειδικότητες "Δημιουργική Γραφή" και "Λογοτεχνική Μετάφραση, Διόρθωση και Επιμέλεια Κειμένων". Στους αποφοίτους παρέχεται η δυνατότητα μόνιμης συνεργασίας με τον εκδοτικό οίκο και δυνατότητα έκδοσης των έργων τους.

24grammata.png

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Η ειδικότητα βασίζεται στις εξειδικευμένες γνώσεις:

1. Δημοσιογραφικός λόγος
2. Θεωρία επικοινωνίας
3. Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
4. Ιστορία Κινηματογράφου – Τηλεόρασης
5. Ιστορία Θεάτρου – Κινούμενης Εικόνας
6. Σκηνοθεσία
7. Κοινωνική Ψυχολογία
8. Σενάριο Πρωτότυπης Γραφής – Σενάριο Ντοκιμαντέρ
9. Δοκίμιο – Διήγημα – Μυθιστόρημα
10. Ρητορική - Στιχουργική 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ο απόφοιτος οδηγείται στην μετουσίωση των λέξεων σε κείμενο, ξεκλειδώνοντας τα προσωπικά του βιώματα και διεισδύοντας στα μύχια της ψυχής των ηρώων, διαμορφώνοντας ένα γόνιμο πεδίο λογοτεχνικής γραφής με συνέπεια, συγχρωτίζοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ 

Το ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Εκπαιδευτική Ένωση προσφέρει αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα, που είναι το κλειδί για την επιτυχή  είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, εξασφαλίζοντας μια σίγουρη επαγγελματική πορεία.

BRAND-S.png

Κάθε απόφοιτος με την απόκτηση του κρατικού διπλώματος κατοχυρώνει τα επαγγελματικά του δικαιώματα, καθώς αναγνωρίζεται ταυτόχρονα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α).
Επιπλέον, ο απόφοιτος έχει την δυνατότητα να προσληφθεί στον δημόσιο τομέα μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (Π.Δ.50 ΦΕΚ 39/5-3-01).  Οι διπλωματούχοι του ομίλου μας μοριοδοτούνται σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποίησης

Το κλειδί της επιτυχίας για ένα ισχυρό κρατικό δίπλωμα είναι οι εξετάσεις πιστοποίησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της  να παρακολουθήσουν δωρεάν το πρόγραμμα προετοιμασίας των εξετάσεων για να είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχουν στις εξετάσεις.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload

bottom of page