top of page

Ειδίκευση στη Διαχείριση και Συντήρηση Εκκλησιαστικών Κειμηλίων
Κ
.Μ.

Το πρόγραμμα της Διαχείρισης και Συντήρησης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε οι σπουδαστές να εφοδιάζονται με συγκεκριμένες και απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις μεταξύ άλλων, για τη φύλαξη και ανάδειξη των εκκλησιαστικών κειμηλίων, την κατανόηση των παραγόντων και των μηχανισμών φθοράς των εκκλησιαστικών έργων τέχνης και των εκκλησιαστικών χρηστικών αντικειμένων αποτύπωση προσώπων και θρησκευτικών παραστάσεων, την δημιουργία των αντίστοιχων περιβαλλοντικών προϋποθέσεων για τη διατήρησή τους.

Επαγγελματικές

Δεξιότητες

Οι απόφοιτοι του προγράμματος διαχείρισης και συντήρησης εκκλησιαστικών κειμηλίων: 

  • Εξοικειώνονται στην τεχνολογία και το πλαίσιο δημιουργίας των εκκλησιαστικών αντικειμένων από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια έως σήμερα. 

  • Έρχονται σε επαφή με ένα σημαντικό και πολυποίκιλο αντικείμενο που εκτείνεται σε βάθος χιλιετηρίδος

  • Αποκτούν ικανότητες προκειμένου να μπορούν να συμβάλλουν στη διαχείριση και διαφύλαξη συλλογών και αντικειμένων εκκλησιαστικού και θρησκευτικού περιεχομένου. 

  • Μαθαίνουν την κριτική και αναλυτική σκέψη, καθώς και τη δεοντολογία που διέπει της επιστήμης της συντήρησης

  • Εκπαιδεύονται στην ομαδική εργασία και στην ανάλυση των παραμέτρων που επιδρούν στα προστατευτέα αντικείμενα

  • Εντρυφούν στις γενικές αρχές συντήρησης των εκκλησιαστικών αντικειμένων, τις σύγχρονες μεθόδους εξέτασης  και γίνονται αρωγοί της διατήρησης τους

Mitre

Διδακτικές Ενότητες

Το πρόγραμμα της Διαχείρησης και Συντήρησης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων έχει διάρκεια σπουδών ένα έτος. 
Στο πρώτο εξάμηνο οι σπουδαστές μαθαίνουν:
∙ γενικές γνώσεις συντήρησης 
∙ μαθήματα Ιστορία Τέχνης
∙ ένα μάθημα επιλογής θεολογικού περιεχομένου 
Στο δεύτερο εξάμηνο: 
∙ εξειδίκευση στη συντήρηση των εκκλησιαστικών αντικειμένων όπως αγιογραφία, ύφασμα, μέταλλο 
∙ ένα μάθημα Ιστορία Τέχνης
∙ ένα μάθημα επιλογής θεολογικού περιεχομένου
  

Higher Diploma

Το πρόγραμμα μπορεί να προσφέρει, σε συνεργασία με Βρετανικό Κολλέγιο,  Higher Diploma, εξασφαλίζοντας ένα ακόμη σημαντικό εφόδιο στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Η διάρκεια σπουδών για την απόκτηση αυτού του Διπλώματος είναι ένα έτος και τα μαθήματα συνδυάζονται με το πρόγραμμα της Αγιογραφίας ή το πρόγραμμα της Ιεροραπτικής ή της Εκκλησιαστικής, Θεολογικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΔΟΜΗ

ΚΔΒΜ.png

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος παίρνει βεβαίωση επιμόρφωσης Κε.Δι.Βι.Μ1, αναγνωρισμένη από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

 

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

logo-trancp.png
bottom of page