top of page

Ιεροράπτης
Κ.Δ.Β.Μ.

Το πρόγραμμα Ιεροραπτικής είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να εφοδιάζονται με συγκεκριμένες και απαραίτητες πρακτικές γνώσεις της ιεροραπτικής τέχνης. Με αυτόν τον τρόπο θα αναπτύξουν σταδιακά τις ενδεδειγμένες δεξιότητες που θα τους καταστήσουν έτοιμους και ικανούς για την κάλυψη των αναγκών της καθόλου Ορθοδόξου Εκκλησίας, σε θέματα ενδύσεως κατωτέρου και ανωτέρου κλήρου και μοναχών, καθώς επίσης και σε θέματα διακόσμησης και επένδυσης ιερών χώρων και λατρευτικών αντικειμένων.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Οι απόφοιτοι του προγράμματος Ιεροραπτικής μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε: 
● Ενοριακά Κέντρα
● Ιερούς Ναούς, Παρεκκλήσια
● Ιερές Μονές
● Προσκυνήματα
● Κέντρα Εκκλησιαστικών Ειδών
● Συντήρηση εκκλησιαστικών αντικειμένων ενδυματολογικού χαρακτήρα
● Εμπορικές δραστηριότητες
● Εργαστήρια Ιερατικών Ειδών ενδυματολογικού χαρακτήρα
● Μουσεία Εκκλησιαστικής Τέχνης

Sewing Machine

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα της Ιεροραπτικής έχει διάρκεια σπουδών ένα έτος.

 

Στο πρώτο εξάμηνο οι σπουδαστές μαθαίνουν​​:

∙ γενικές γνώσεις κοπτικής – ραπτικής 
∙ μαθήματα πολιτισμού και τέχνης που δίνουν στους σπουδαστές γενική γνώση ιστορίας και συμβολισμούς του των αμφίων της ορθοδόξου Εκκλησίας
∙ δύο μαθήματα επιλογής όπως Ιστορία Τέχνης, Χρωματολογία, Λειτουργική, Ενδυματολογία

 

Στο δεύτερο εξάμηνο: 
∙ πρακτική εφαρμογή Ιεροραπτικής
∙ ένα μάθημα επιλογής όπως Ιστορία Τέχνης, Χρωματολογία, Λειτουργική, Ενδυματολογία

Για καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή των γνώσεων χρειάζεται πρακτική άσκηση την οποία κάνετε συνεχώς, εκτός από την ώρα των μαθημάτων. 

Higher Diploma

Το πρόγραμμα μπορεί να προσφέρει Higher Diploma, σε συνεργασία με Βρετανικό κολλέγιο, εξασφαλίζοντας ένα ακόμη σημαντικό εφόδιο στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Η διάρκεια σπουδών για την απόκτηση αυτού του Διπλώματος είναι ένα ακόμη έτος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΔΟΜΗ

Φόρμα Ενδιαφέροντος

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο απόφοιτος παίρνει βεβαίωση επιμόρφωσης Κε.Δι.Βι.Μ2, αναγνωρισμένη από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Το κρατικό δίπλωμα που προσφέρει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι το κλειδί που εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload

bottom of page