top of page

Εκκλησιαστική, Θεολογική & Πολιτιστική Κατάρτιση
Κ
.Μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 εξάμηνα
 
Οι απόφοιτοι του προγράμματος της «Εκκλησιαστικής Θεολογικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης» ειδικεύονται: 
•  Στις βασικές αρχές του Ορθοδόξου Δόγματος
•  Τη διοικητική διάρθρωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας
•  Την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων της εκκλησιαστικής ορολογίας τόσο σε προφορικό, όσο και σε γραπτό επίπεδο
•  Τις δεξιότητες που χρειάζονται για την ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων στο πλαίσιο της ενορίας
•  Την εξοικείωση με τις λατρευτικές πράξεις της Ορθοδόξου Λατρείας
•  Την γνώση στοιχείων των Εκκλησιαστικών Τεχνών

Το πρόγραμμα προσφέρεται και εξαποστάσεως, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, που είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ενηλίκων εκπαιδευομένων.

Μαθήματα  

Α. Ερμηνευτικά
● Εισαγωγή στην Πατερική Γραμματεία
● Εισαγωγή στην Αγία Γραφή
● Δογματική Θεολογία
● Διαχριστιανικός & Διαθρησκειακός Διάλογος
 
Β. Γενικού & Πρακτικού Θεολογικού Περιεχομένου
● Εκκλησιαστική Ιστορία
● Λειτουργική
● Ομιλιτική
● Ποιμαντική και Διαπροσωπικές Σχέσεις
● Οργάνωση, Δομή και Διαχείριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας
● Οι Άγιοι στη ζωή της Εκκλησίας
 
Γ. Τέχνης
● Εκκλησιαστικές Τέχνες
● Εκκλησιαστική Βυζαντινή Μουσική
● Ανάγνωση Υμνολογικών Κειμένων
● Αρχές Αγιογραφίας   

Higher Diploma  

Το πρόγραμμα της Εκκλησιαστικής, Θεολογικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης, σε συνεργασία με Βρετανικό Κολλέγιο, προσφέρει  Higher Diploma, με ένα ακόμη έτος σπουδών, εξασφαλίζοντας ένα ακόμη σημαντικό εφόδιο, αναγκαίο στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

Ο Όμιλος Εκπαιδευτική Ένωση, ο μοναδικός στην ΕΛΛΑΔΑ που περιλαμβάνει σ’ αυτήν την κατεύθυνση προγράμματα τα οποία είναι πιστοποιημένα από  Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟ Κ.Δ.Β.Μ. 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Επιλέγω να παρακολουθήσω το πρόγραμμα «Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης» στο Κ.Δ.Β.Μ. "Εκπαιδευτική Ένωση" γιατί:
• είναι το μοναδικό που έχει συμπεριλάβει στο οργανόγραμμα του εξειδικευμένα προγράμματα που άπτονται με την Ορθόδοξη Εκκλησία 
• η συνεχής πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης με τα εξειδικευμένα προγράμματά του αποτελεί εγγύηση για την κατάρτισή μου
• συνδυάζει τη θεωρητική με την πρακτική κατάρτιση σ’ όλα τα προγράμματά του 
• διαθέτει κατάλληλο προσωπικό, το οποίο συνεχώς καταρτίζεται στις νέες μεθόδους διδασκαλίας
• ενδιαφέρεται για την πρόοδο και προαγωγή των σπουδαστών του μέσω των πιστοποιήσεων και της προώθησής τους σε παρεμφερή προγράμματα σπουδών

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Please reload

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών.  

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Please reload

Φόρμα Ενδιαφέροντος
bottom of page