top of page

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 "ΕΝΩΣΗ"  είναι αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας (Κωδικός αδείας: 2101590)

Pet Sitting & Pet Walking
Κε.Δι.Βι.Μ2

Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να εργαστούν ως επαγγελματίες στον κλάδο της φροντίδας των κατοικιδίων, είτε είναι ιδιοκτήτες και επιδιώκουν την βελτίωση της επικοινωνίας με το κατοικίδιό τους.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην σταδιακή εκμάθηση τεχνικών, που θα επιτρέψουν στον επαγγελματία να εκπαιδευτεί στην περιποίηση και τον περίπατο του κατοικιδίου.  Στοιχεία επικοινωνίας και marketing  προσδίδουν μια άλλη προοπτική στο πρόγραμμα, με σκοπό ο dog walker - pet sitter να εισέλθει δυναμικά στην αγορά εργασίας. Ως επαγγελματικό πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις ενότητες που χρειάζονται, ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει πρακτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, με σκοπό να είναι σε θέση να κατανοεί τις ανάγκες του σκύλου, αλλά και του ιδιόκτητη.

Η υπομονή, η αγάπη για τα κατοικίδια και η θέληση αποτελούν αναμφίβολα τα εχέγγυα για την αρχή μιας πετυχημένης επαγγελματικής πορείας. Ο εκπαιδευόμενος μετά το πέρας του προγράμματος θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται ένα, αλλά και μικρές ομάδες κατοικιδίων στη βόλτα, να μπορεί να αξιολογήσει την συμπεριφορά τους, καθώς και να τους προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες όταν οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν σε διακοπές, επαγγελματικά ταξίδια ή δεν μπορούν να φροντίσουν για μια περίοδο τα κατοικίδιά τους. Ο ρόλος του φροντιστή έτσι αποκτά μια άλλη προοπτική, καθώς ο επαγγελματισμός και το γνωστικό υπόβαθρο βοηθούν το κατοικίδιο να είναι ικανοποιημένο και  με μικρά τα επίπεδα του άγχους.

Gatehouse-600x289.png

Το ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ πρόγραμμα που είναι πιστοποιημένο από τον κορυφαίο Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης Gatehouse Awards

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 

Παροχή πρώτων βοηθειών σε ζώα συντροφιάς

Τα καθήκοντα του φροντιστή ζώων (pet sitter)

Προβλήματα συμπεριφοράς σε ζώα συντροφιάς

Ο ρόλος του παιχνιδιού στην ανάπτυξη των κατοικιδίων

Επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες

Πλαίσιο εργασίας για τους dog walkers και pet sitters

Πρακτικές ασκήσεις dog walking με ένα σκύλο και με ομάδα σκύλων σε αστικά κέντρα και στην ύπαιθρο

Ψυχολογία του σκύλου και της γάτας

Αναψυχή ζώων συντροφιάς

Αλληλεπίδραση κατοικίδιου-ιδιοκτήτη-φροντιστή

Επαγγελματικές επιλογές

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν ως αυτοαπασχολούμενοι dog walkers και pet sitters, σε κτηνιατρεία, pet shops, κομμωτήρια ζώων, πανσιόν ζώων ως dog walkers και pet sitters.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η Βεβαίωση Σπουδών που παρέχει ο εκπαιδευτικός όμιλος «Εκπαιδευτική Ένωση» είναι πιστοποιημένη από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., τον Επίσημο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, παρέχεται πιστοποίηση από τον Βρετανικό φορέα πιστοποίησης INNOVATE AWARDING BODY.

Οι σπουδές στην "Ένωση" είναι το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες για μία καλύτερη και σίγουρη επαγγελματική πορεία και εξασφαλίζει την είσοδο των αποφοίτων της στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Όλοι οι απόφοιτοι είναι σε θέση να κατακτήσουν κορυφαίες θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

  • Facebook - White Circle

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα  μαθήματα  δεν περιορίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά «μεταφέρονται» σε επαγγελματικούς χώρους. Προγραμματίζουμε συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, με σκοπό την επαφή των σπουδαστών με πραγματικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η γνωριμία με το μελλοντικό περιβάλλον εργασίας και αφετέρου η συλλογή εμπειριών αλλά και γνώσεων από τους επαγγελματίες του χώρου.

Σεμινάρια

Η «Εκπαιδευτική Ένωση», πέρα από την άριστη διεξαγωγή των μαθημάτων, εξασφαλίζει στους σπουδαστές της μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από επαγγελματίες κάθε κλάδου, που τους βοηθούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σε άμεσο πρακτικό επίπεδο την επιστήμη που επέλεξαν να σπουδάσουν. Στην αρχή κάθε μήνα ανακοινώνεται το πρόγραμμα των σεμιναρίων ειδίκευσης ανά τομέα σπουδών

Συνέδρια και Ημερίδες

Στην Ένωση παρέχουμε στους σπουδαστές μας την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, αλλά και η σχολή. 

Πρακτική Άσκηση σε Πραγματικές Συνθήκες Εργασίας

Η «Εκπαιδευτική Ένωση» προσφέρει πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και ρεαλιστικά μοντέλα. Η εξάσκηση των σπουδαστών γίνεται πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με έμπειρους επόπτες. Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμα του αποφοίτου και σηματοδοτεί την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Υποτροφίες

Ο Όμιλός μας παρέχει στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους  υποτροφίες με βάση κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν.

Η χρηματοδότηση αφορά το πρώτο ή και το δεύτερο έτος σπουδών των ειδικοτήτων ΙΕΚ, ενώ οι πόροι προέρχονται από ίδια κεφάλαια  του Ινστιτούτου Τέχνης & Πολιτισμού P. Botsiou Institute, του «Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου», του «Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών» και του «Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης “Κωστής Μπάλλας”».

logo-trancp.png
bottom of page